Glamour FloorsHome
Mocheta
Servicii
Evenimente
Referinte
Contact

SEMINARUL FORBO-ROMUS

CAMPIONATUL DE FOTBAL PENTRU CORPORATII TRAINING WITEX
CONCURSUL MONTATORILOR DE PARDOSELI SEMINAR NORA
GLAMOUR FLOORS LA RIFF GLAMOUR FLOORS LA ROMHOTEL - 2014 InstalArt 003
GF

Galerie Foto

GF

Despre Eveniment

GF Seminar NORA
GF Seminar NORA
GF Seminar NORA
GF Seminar NORA
GF Seminar NORA
GF Seminar NORA
GF Seminar NORA
GF Seminar NORA

  Seminar pentru acoperitori de cauciuc – NORA

 In data de 13 noiembrie 2012, in cadrul hotelului Golden Tulip Times – Bucuresti, a avut loc seminarul Nora pentru pardoseli din cauciuc, organizat in parteneriat Glamour Floors – Nora System GMBH. Seminarul a fost unul de ordin intern, dedicat in exclusivitate echipelor Glamour Floors, care au primit o cascada de informatii de la reprezentantul Nora pentru Europa de Est, domnul Egon Reichert .
 De la metode de aplicare, de curatare, intretinere, pana la detaliile tehnice privind lipsa de emanatii, conformitatea cu stangardele si legile Uniunii Europene, nicio caracteristica a acestor pardoseli nu a ramas neabordata. De asemenea, nici inovatiile nu au ramas nediscutate, Reprezentantul Nora prezentand in premiera noua lor aplicatie pentru android NORA APP, o abordare directa si usoara a tuturor celor ce vor sa afle in timp util informatii despre pardoselile cerute si sfaturile expertilor.
  Mai multe detalii despre aceasta aplicatie pot fi gasite in APP Store – Nora Flooring, sau la
apple.com - flooring . In urma discutiilor purtate, Glamour Floors se bucura de titlul de Partener Oficial al celor de la Nora, cel mai mare producator, la nivel mondial, al acoperitorilor de pardoseli din cauciuc.

 Pentru publicul larg, nespecializat in alegerea pardoselilor de calitate, venim in ajutor cu articolul de mai jos, dorind sa punctam faptul ca o alegere mai ieftina este de cele mai multe ori una gresita si poate deveni mult mai costisitoare si daunatoare in timp si , de asemenea, punem la dispozitia clientilor un grafic de evaluare a pardoselilor pentru a fi siguri ca fac cea mai buna alegere.

SA ALEGI GRESIT TIPUL DE PARDOSEALA POATE FI COSTISITOR

Cand in 2004, Agentia Federala Germana pentru Protectia Mediului Inconjurator (AFGPMI) a decis sa construiasca un nou sediu central in Dessau, a fost pentru a da un model de sustenabilitate/durabilitate.
Scopul a fost acela de a folosi materiale care, din punct de vedere al productiei, transportului,al folosintei si al consumului, sa respecte cele mai inalte standarde de protectie a mediului inconjurator.

Agentia s-a hotarat asupra unei cantitati de 18.600 mp pardoseala din cauciuc. Pentru acest proiect au ales materialele unui producator Italian,pe de o parte pentru a mentine un buget cat mai scazut luand astfel o oferta mai ieftina, pe de alta parte pentru faptul ca pardoselile achizitionate erau partial produse din materiale reciclate, avand astfel garantat de catre producator un termen de durabilitate ridicat.

In numai cateva saptamani s-a observat ca pardoseala nu se ridica la standardele cerute si ca este necesara schimbarea ei. Masuratorile au aratat ca nivelul naftalinei din aer era de 3 ori mai ridicat decat cel permis de AgBB, in timp ce nivelul de 1.3 al diclorpropanolului era de 22 de ori mai mare decat cel permis de standardele europene.

Investigatiile ulterioare au aratat ca materia reciclabila folosita in producerea pardoselilor achizitionate provenea din reciclarea unor vechi scaune de masini, ce contineau substante ignifuge toxice.
 Agentia a dat producatorul in judecata si a pierdut procesul. Cazul este unul tipic pentru consumatorii care nu cunosc termenele si limitele impuse de anumite agentii de reglementare si care nu verifica daca produsul lor indeplineste cerintele legilor in vigoare. Din pacate, Agentia AGFPMI nu a putut furniza suficiente detalii referitoare la cerintele indeplinite de materialele primite (asa cum este stipulat in legea europeana pentru achizitii publice).

 Probabil singura veste buna este aceea ca agentia nu a renuntat la dorinta de a achizitiona pardoseli din cauciuc. S-au asigurat ca materialul achizitionat ulterior, chiar daca era putin mai scump decat precedentul, respecta intocmai normele europene de protectie a mediului inconjurator.

Home | Produse | Mocheta | Colectia Vorwerk | Colectia Burmatex | Colectia Balta | Colectia Ryalux
Pardoseli PVC | Parchet | Pardoseala suprainaltata | Pardoseli sportive | Tapet | Bariere de praf
Servicii | | Contact | Parteneri | Montaj Mocheta | Curatenie mochete | Sitemap
Subscribe to me on YouTube Viziteaza-ne pe Facebook